Olimpiada Internațională de Matematică
Grupul TeraPlast susține performanța în educație și încurajează depășirea limitelor. Astfel, Grupul a susținut cea de-a 59-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică. Aceasta a avut loc în perioada 9-10 iulie 2018, în Cluj Napoca.
Competiția a fost lansată de România în 1959, la inițiativa profesorului Tiberiu Roman, secretar general al Societății de Ştiinţe Matematice. Primele două ediții s-au desfăşurat la Braşov şi Sinaia, reunind exclusiv ţări din fostul bloc comunist. În 1969 a participat şi prima ţară occidentală, iar după 1970 mai multe state vestice au devenit membre ale OIM. România deţine recordul de organizări, fiind gazdă în 1969, 1979 şi 1999. România şi Bulgaria sunt singurele ţări cu prezență neîntreruptă la acest concurs, iar într-un clasament neoficial pe medalii, România se clasează pe locul trei.
În 2018, la competiție au participat peste 600 de elevi din 100 de țări de pe 5 continente.
Fiecare echipă a fost formată din maximum șase elevi, însoțită de cel puțin doi profesori matematicieni. Echipele au susținut probele de concurs în zilele de 9 și 10 iulie în Sala Polivalentă din Cluj Napoca. Durata probelor a fost de patru ore și jumătate, timp alocat rezolvării a patru probleme.
În 13 iulie 2018, a avut loc festivitatea de premiere a echipelor din concurs, în cadru festiv.
Deoarece nu trebuie să uităm că munca trebuie să fie urmată și de relaxare, zâmbete și voie bună, le-am oferit participanților IMO o cabină foto amuzantă pentru a lua cu ei acasă amintiri inedite, instant.
Excelența și performanța se numără printre valorile de bază ale Grupului TeraPlast
Cu fiecare ocazie, încurajăm și susținem inițiative menite să creeze cadrul propice depășirii limitelor și obținerii unor rezultate excepționale. Felicităm și aplaudăm atât participanții Olimpiadei Internaționale de Matematică, cât și toate persoanele care, pe acest drum, le-au fost alături cu încurajări și cunoștințe.