Susținerea viitorilor profesioniști

Contactul cu domeniul practic încă de pe băncile școlii este foarte important pentru o pregătire optimă a viitorilor profesioniști. Grupul TeraPlast a ales să se implice în susținerea și încurajarea elevilor și studenților din comunitatea locală.

În 2019, Grupul TeraPlast, prin TeraSteel, a inițiat o colaborare cu Facultatea de Construcții din cadrul Universității Tehnice Cluj Napoca în cadrul căreia domeniul teoretic și cel practic s-au intersectat.

În luna aprilie 2019, TeraSteel a organizat un concurs dedicat studenților facultății pentru construirea unei mini hale. Șase echipe au petrecut mai mult de șase ore în compania colegilor noștri de la TeraSteel, desenând planuri pentru structurile mini halei, calculând și modelând. Apoi, în urma prezentării proiectelor, a fost aleasă echipa câștigătoare.

În luna mai, studenții Facultății de Construcții au venit în vizită la TeraSteel în Parcul Industrial TeraPlast din Sărățel unde au vizitat fabrica de panouri sandwich și în Bistrița, la fabrica de profile zincate.

TeraSteel va oferi anual câte un premiu de performanță în valoare de 1.000 euro

Deoarece credem în parteneriate pe termen lung care aduc plus valoare, în toamna anului 2019 am extins colaborarea la două facultăți din cadrul Univesității Tehnice.

Astfel, TeraSteel va oferi anual câte un premiu de performanță în valoare de 1.000 euro fiecare, celui mai bun student din cadrul Facultății de Construcții și din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism. Premiul încurajează proactivitatea, implicarea în activități extracurriculare, precum și dedicarea și creativitatea în activitatea academică.

Totodată, în fiecare an, Grupul oferă stagii de practică elevilor și studenților, în Parcul Industrial. În 2019, 34 de elevi și studenți au fost angajați pe perioada vacanței sau au făcut stagiul de practică, provenind din liceele din Bistrița-Năsăud, de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor sau de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

EDUCAȚIE

SĂNĂTATE ȘI MEDIU