Acasă de 100 de ani

În anul 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, TeraPlast a lansat campania ”Acasă, de 100 de ani!”, alăturându-se proiectului Big Build 2018, al Habitat for Humanity Romania. Proiectul a avut ca scop construirea a 8 case pentru 8 familii cu venituri reduse din comuna Cumpăna, județul Constanța. Prin proiectul Big Build 2018, cele 8 familii au primit nu doar primele lor locuințe decente, ci și câte o șansă la un viitor mai bun.

În cadrul campaniei ”Acasă, de 100 de ani!, Grupul TeraPlast celebrează poveștile frumoase din casele românești și a invitat mai mulți lideri ai comunităților din România, printre care Simona Baciu – fondatoarea Transylvania College, Gabriel Lazany – managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Florin Estefan – managerul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, Aurel Tămaş – Cantautor, Valentin Vesa – fondatorul ShoeBox, Tiberiu Ușeriu – ultramaratonistul român care a reuşit să câştige de trei ori la rând cel mai dur maraton din lume (6633 Arctic Ultra) și Alin Uhlmann Ușeriu – președintele asociației Tășuleasa Social, Valentina Ardean-EliseiLaura Pristăvița și Daniela Rațiu – jucătoare ale echipei de handbal feminin CS Gloria 2018 și antrenorul lor, Horațiu Pașca, să vorbească despre ce înseamnă pentru ei “acasă”.

Din dorința de a susține poveștile și visele care se nasc într-o casă, Grupul s-a implicat în proiectul BIG BUILD 2018 derulat de organizația Habitat for Humanity România.

BIG BUILD este un eveniment de construire accelerată și voluntariat organizat în fiecare an de Habitat for Humanity România, ajuns în 2018 la a zecea ediție. Peste 350 de voluntari veniți din toate colțurile țării și din SUA, Germania și Olanda au ajutat la ridicarea a 8 case pentru 8 familii cu venituri reduse din Cumpăna, județul Constanța, în cadrul ediției 2018. Voluntarii au lucrat cot la cot cu cele 8 familii care se vor muta în prima lor casă decentă începând cu primăvara anului viitor.

Prin evenimentul BIG BUILD, Habitat for Humanity România marchează în fiecare an Ziua Mondială a Locuirii, pentru a atrage atenția asupra dreptului fiecărui om la o locuință decentă. România se confruntă cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeană în domeniul locuirii: 52% din populația țării locuiește în condiții de supraaglomerare, iar 21,5% din locuințe se află într-un stadiu avansat de degradare, necesitând reparații urgente. Peste 12% dintre români nu-și pot menține casele calde în sezonul rece. În plus, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în săracie.

SĂNĂTATE ȘI MEDIU